Žandikaulio sąnario gydymas

Žandikaulio sąnario sutrikimai gali atsirasti dėl įvairių neurologinių, anatominių ar psichologinių pakitimų.

service

Šie sutrikimai sukelia žandikaulio traškėjimą, apsunkintą žiojimąsi, griežimą dantimis, nulemiantį dantų nusidėvėjimą ir estetinę išvaizdą bei kitus nepatogumus. Dėl žandikaulio sąnario sutrikimų simptomų patiriamas nuolatinis diskomfortas, bloginantis bendrą žmogaus savijautą, mažinantis darbingumą ir darantis neigiamą įtaką jo gyvenimo kokybei.

Žandikaulio sąnario gydymas padeda įveikti nemalonius smilkininio apatinio žandikaulio sąnario (SAŽS) sutrikimų simptomus. Nesikreipiant dėl šių sutrikimų gydymo, jie gali paūmėti ir sukelti dar rimtesnių problemų.

Kada prireikia šios procedūros?

Apie smilkininio žandikaulio sąnario sutrikimus įspėja žandikaulio sąnario skausmas, žandikaulio traškėjimas kramtant, išsižiojant ar susičiaupiant, galvos svaigimas arba skausmas, taip pat skausmas veido, smilkinių, sprando srityje, zvimbimas ar ūžimas ausyse, apsunkintas, ribotas išsižiojimas, griežimas dantimis. Sąnario sutrikimai neišnyksta savaime, todėl pajutus šiuos simptomus, reikėtų nedelsti ir kreiptis dėl žandikaulio sąnario gydymo į šioje srityje besispecializuojantį gydytoją odontologą. Kuo anksčiau kreipsitės dėl žandikaulio sąnario gydymo, tuo trumpesnis ir paprastesnis jis bus.

Gydymo galimybės

Pirmiausia atliekami reikalingi tyrimai, nustatoma žandikaulio sąnario sutrikimo priežastis ir parenkamas tinkamiausias gydymas.

Kartais žandikaulio sąnario sutrikimams koreguoti pakanka specialios individualiai pagamintų sukandamųjų kapų, sumažinančių sąnariams tenkančią apkrovą. Taip pat gali būti rekomenduojami specialūs pratimai, padedantys atpalaiduoti raumenų ir sąnarių judesius. Jeigu žandikaulio sutrikimų priežastis netaisyklingas sąkandis, gali būti atliekamas dantų atkūrimas ar pasitelkiamas ortodontinis gydymas breketais arba kapomis. Kartais gali prireikti ir chirurginio gydymo. Daugeliu atveju žandikaulio sąnario gydymui taikomas kompleksinis gydymas, o pacientu rūpinasi gydytojų komanda. Esant poreikiui, bendradarbiaujama su kineziterapeutais, neurologais, ausų, nosies, gerklės gydytojais ir kitais specialistais.

Kokio rezultato tikėtis?

Laiku atstatytas taisyklingas sąkandis ne tik padeda išvengti galimų netaisyklingo sąkandžio sukeliamų komplikacijų. Po žandikaulio sąnario sutrikimų gydymo vėl galėsite džiaugtis visaverčiu gyvenimu – Jūsų nebevargins nemalonūs pojūčiai, pagerės bendra savijauta. Atkurta kramtymo funkcija leis vėl mėgautis valgymo procesu, nebejausite skausmo, įtampos, todėl žymiai pagerės ir Jūsų gyvenimo kokybė.

Vargina nemalonūs žandikaulio sąnario sutrikimų simptomai? Kreipkitės dėl žandikaulio sąnario gydymo į profesionalius mūsų klinikos specialistus, suteiksiančius efektyvų gydymą.

image

Registruokitės vizitui mūsų klinikoje internetu – tai paprasta ir greita

Kitos rekomenduojamos klinikos paslaugos

Kviečiame susipažinti su kitomis mūsų klinikoje atliekamomis paslaugomis:

img

Tyrimai ir diagnostika

Tam, kad efektyviai suplanuoti gydymą ir nepriekaištingai išspręsti sveikatos problemą, būtina tiksliai nustatyti jos priežastį.

img

Profesionali burnos higiena

Profesionali burnos higiena – viena svarbiausių profilaktinių priemonių, užtikrinanti dantų ir dantenų apsaugą ir padedanti išvengti grėsmingų ligų.

img

Dantų šaknų kanalų gydymas (Endodontija)

Endodontinis gydymas – tai dantų šaknyse esančių kanalų gydymas, padedantis ilgiau išsaugoti natūralius dantis.

Hero image

© 2024 Pdxdantukai. Visos teisės saugomos. Privatumo politika. Slapukų nustatymai.

Sukūrė: Expertmedia logo